Groep 3

Lacra

vrijdag 15 jan 2016

Een Roemeens meisje in de klas

Wat spannend! Begin december kregen we te horen, dat we een Roemeens meisje in de klas kregen. Ze zou een paar weken in Nederland blijven bij een gastgezin van "Hope for kids".

We hadden al een paar weken een foto van Lacra in de klas (het meisje heet Lacra). Dus we konden al een klein beetje aan haar wennen.

Maandag 14 december was het dan zover. We hadden samen afgesproken, dat we heel gewoon zouden doen als Lacra binnen zou komen. Want we zouden het zelf ook niet leuk vinden, wanneer iedereen naar je keek als je binnen zou komen. We zouden ons dan bang voelen en een beetje verlegen.

Net voor de pauze kwam er een heel mooi meisje binnen met haar moeder. Ze lachte en ging direct op haar plekje zitten. Wij waren ondertussen heel hard aan het werk.

Haar mama maakte nog wat foto's en ze kreeg nog een knuffel van Lacra en daarna ging ze al weg en Lacra vond dat allemaal goed! Wat knap hè?

Gelukkig is groep 3 heel sociaal en hebben alle kinderen Lacra heel goed geholpen.

Jaaaa, we hebben lekker samen gespeeld, gewerkt, gekleurd en nog veel meer!

Ook de Kerstviering heeft Lacra meegemaakt en na de kerstvakantie kwam ze nog een aantal dagen terug. Helaas moesten we op woensdag 6 januari alweer afscheid nemen, omdat Lacra donderdag 7 januari weer terug moest naar Roemenie.

Nou....groep 3 van de Sjaloomschool wacht alweer met veel plezier op juli. Want als alles goed mag gaan, komt Lacra dan weer een paar dagen bij ons in de klas!